Jytte Hansen

Forum-svar oprettet

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • som svar til: Iris graminea L. #3174
  Jytte Hansen
  Deltager

  Du søger specielt en lyslilla. Jeg har været ved at undersøge om der er en af varieteterne der er lyslilla, det er der ikke. Den ene er gul-hvid og stærkt året, forskellen på de to andre ligger i at den ene er en kraftigere plante end den anden, blomstens farve er ens. Vi ser undertiden farveforskelle kan være afhængig af ydre faktorer, jordbunden, lys, men ofte når vi ser på de forskellige farver på billederne på nettet er det indstillingen på kamera, lysforhold og om det er først eller sidst på dagen.
  Der findes spontane krydsninger mellem to arter, men jeg har aldrig set menneskeskabte hybrider af den Iris art, derfor kan de dog sagtens findes et sted. Den jeg kan hjælpe dig med er den almindelige Blommeiris, Iris graminea.

  som svar til: Iris graminea L. #3170
  Jytte Hansen
  Deltager

  Det er muligt at så den selv, frølisten har flere gange haft den på.
  Jeg har desværre kun et sølle eksemplar tilbage (forkert placering) men jeg ved hvor der bør stå en, så send mig en mail. på formand@dils.dk, så skal jeg i mellemtiden høre om det stadig er muligt at få en aflægger derfra.
  Det er jo en dejlig plante fra Bedstemors have, så jeg mener vi bør gøre alt for at få kendskabet til den udbredt igen og få den opformeret.

  som svar til: Galleriet #3169
  Jytte Hansen
  Deltager

  Jette, det vil være en god ide hvis du spørger om tilladelse fra dem der har lagt billedet ind.

  som svar til: Klubsnak #2447
  Jytte Hansen
  Deltager

  Og nu lykkedes det endelig mig at blive logget på.
  Jeg håber dette forum vil blive brugt meget, det fortjener det.
  Hilsen Jytte

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)