Iris graminea L.

Velkommen til DILS.DK Fora Debatforum Iris graminea L.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #3012
  biped
  Deltager

  Hej
  Jeg søger stadig efter blommeiris, kan købe nogle violette, men søger en lys lilla, der dufter som blommer.
  http://www.signa.org/index.pl?Display+Iris-graminea+4

  Birgitte

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #3014
  Anna
  Keymaster

  Hej. Jeg tror mange af vores medlemmer har blommeiris. Under arrangementer kan du se nogle af de marked vi er repræsenteret på. Med lidt held skulle du kunne finde en der sælger blommeiris. Held og lykke med jagten

  #3015
  biped
  Deltager

  Hej Anna
  Tak for oplysningen, men kommer ikke så langt omkring i år bor i Esbjerg, jeg må prøve til næste år. God dag.
  MVH Birgitte

  #3016
  Anna
  Keymaster

  Hej Birgitte. Hvis du er medlem af Dansk Iris og Liljeklub har du også mulighed for at efterlyse den igennem vores klubblad. Den kan jo sendes barrodet. Der er jo desværre rigtig mange af vores medlemmer der ikke er ser dette fordi de ikke er på nettet. Vores blad ser de alle sammen.
  Næste blad har deadline sidst i februar.

  #3170
  Jytte Hansen
  Deltager

  Det er muligt at så den selv, frølisten har flere gange haft den på.
  Jeg har desværre kun et sølle eksemplar tilbage (forkert placering) men jeg ved hvor der bør stå en, så send mig en mail. på formand@dils.dk, så skal jeg i mellemtiden høre om det stadig er muligt at få en aflægger derfra.
  Det er jo en dejlig plante fra Bedstemors have, så jeg mener vi bør gøre alt for at få kendskabet til den udbredt igen og få den opformeret.

  #3174
  Jytte Hansen
  Deltager

  Du søger specielt en lyslilla. Jeg har været ved at undersøge om der er en af varieteterne der er lyslilla, det er der ikke. Den ene er gul-hvid og stærkt året, forskellen på de to andre ligger i at den ene er en kraftigere plante end den anden, blomstens farve er ens. Vi ser undertiden farveforskelle kan være afhængig af ydre faktorer, jordbunden, lys, men ofte når vi ser på de forskellige farver på billederne på nettet er det indstillingen på kamera, lysforhold og om det er først eller sidst på dagen.
  Der findes spontane krydsninger mellem to arter, men jeg har aldrig set menneskeskabte hybrider af den Iris art, derfor kan de dog sagtens findes et sted. Den jeg kan hjælpe dig med er den almindelige Blommeiris, Iris graminea.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.