Problemer med voksliljerne

Voksliljerne, som de står nu i april

Det er efterhånden flere år siden at jeg fik en mindre parti voksliljer – Lilium hansoni. De blev sat i to grupper i haven og siden er de kommet fint op hvert forår. De er faktisk nogle af de første liljer til at bryde jorden i marts måned.

Men – jeg har aldrig fået en blomst på dem! Hvert år når bladene er dannet, så begynder de langsomt, men sikkert, at visne. Blomsterstænglerne når nogle gange at danne knopper, men de er visnet helt ned, inden de når at springe ud. Det gælder faktisk også mine martagon liljer, men de står også lige ved side af voksliljerne.

Voksliljer døde ikke i år - de blomstrede!

De står langs en mur, så der er skygge om formiddagen, men senere er der næsten fuld sol, men det burde de ikke dø af, burde de?

Ellers kan jeg ikke se, hvad det kan være. Der har ikke været synlige tegn på svampeangreb. I år har jeg flyttet nogle få løg til et sted med skygge, så nu er jeg spændt på om de også dør i år.

Dette indlæg blev udgivet i Liljer og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

1 Responses to Problemer med voksliljerne

  1. esbelme skriver:

    Endelig lykkes det!

    I år var der ingen problemer med hverken mine voksliljer eller martagonliljer. De har enkelte brune pletter på bladene, men det spredt sig. Jeg først i dag fjernet en færdig blomsterstand fordi den havde fået noget skimmelsvamp eller lignende på selve stænglen. Men det har jo også været ret vådt og varmt i den seneste uge.

Skriv et svar