Liljebillerne er på spil igen

Den skarlagenrøde lille fanden

Det er ikke kun liljerne der endelig bryder frem i lyset sammen med det gode vejr, men de små orange kryb følger desværre også med. Nu hvor liljerne ikke er højere end de er, så er det stadig let at finde og fjerne billerne, men det bliver desværre hurtigt sværere.

En god idé er at holde øje med de nyeste blade i toppen af alle liljerne -ser man gnave-huller, så kan man godt kigge under samtlige blade efter enten biller eller de ligeså orange æg, der sidder pænt i klynger under de nederste blade som regel.

Æg af liljebillen

Personligt, så maser jeg billerne mellem to små sten, flisstykker eller hvad jeg nu lige har ved hånden. Jeg har allerede fjernet et dusin biller og æg her den 23. april.

Hvis man ikke har mulighederne for at bekæmpe billerne manuelt, så  er det muligt, at sprøjte, men det rammer jo ikke kun billerne. Desuden vil langt de fleste kunne holde dem nede, ved regelmæssigt at gå liljerne efter for biller og æg. Senere vil man også kunne finde de lorte-befængte larver under bladene, men de kan tørres af med en pind eller spules med vandslangen. Det er dog bedst at man sikre sig, at larverne ikke overlever. ee

Dette indlæg blev udgivet i Liljer, Skadedyr og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar