Dagliljer

Cystal Pinot

Hej. Her er en råb til alle jer der samler på dagliljer eller der som mig  syntes at det er en dejlig staude. Skal vi ikke prøve at få dagliljer noget mere med her på Iris og Liljeklubbens hjemmeside.  Dagliljen er ikke en lilje men har sin egen plantegruppe. Den har rødder i stedet for løg.  De fleste dagliljer er fuld vinterhårdføre og skal ikke vinterdækkes. Den bliver ikke angrebet af de røde liljebiller. Selv om hver blomst kun holder en dag springer der hele tiden nye ud så blomstringen kan varer flere uger. Har I ikke allerede fået den ind i haven så prøv den. Den fåes i mange forskellige farver og højder så der skal nok være en der passer ind.   Hilsen Anna

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret og tagget . Bogmærk permalinket.

6 Responses to Dagliljer

 1. lis skriver:

  Jeg kan så forsætte lidt i Annas spor, jeg fik de første dagliljer for nogle år siden, det er en plante som er blevet overset, det er en nem plante at have med at gøre. Jeg har en del dagliljer i spande, så jeg kan placere dem rundt i haven hvis der er et hul i et blomsterbed, enten fordi der er en staude der er gået ud, eller jeg ikke lige ved hvad der skal plantes i hullet.

 2. troldinden skriver:

  Jeg har også efterhånden fået anskaffet mig flere forskellige dagliljer, så kun dejligt at siden ikke kun omhandler Iris og Liljer, selv om de også er flotte 🙂

 3. lis skriver:

  Det gode ved dagliljer er som Anna skriver man slipper for liljebillerne, så for en travl familie er dagliljerne nemme at have og de blomster over en lang periode, og findes i så mange flotte farver
  Lis

 4. esbelme skriver:

  Jeg har også udvidet antallet af daglilje-sorter i haven. Jeg er specielt gået efter de stor-blomstrende og remonterende.

  Jeg havde succes med de første frø, som min Chicago Sunrise satte allerede første år, og det var Lavender Deal som gav pollen. (Der var nemlig kun blomst i de to, og det skete ved naturlig bestøvning) Det nye kryds har en lys lavendelfarve og en god blomsterstørrelse.

  Det er noget med at man skal meget tidligt op for at bestøve manuelt, og det har jeg ikke succes med …
  Esben

 5. anita kleffel skriver:

  Dagliljer er dejlige og nemme. De fleste kan stå i potter, men nogle af de nye er dog noget sarte og kan ikke overleve som nyplantet i potter. Jeg har købt frø fra en af de store forædlere her i europa, og jeg har nu ca 700 småplanter stående som skal nusses. Jeg er spændt på at se dem i blomst, for forældreplanterne er af de helt nye, og de er ikke over 3 år gamle i handelen, så det bliver spændende at se hvordan de ter sig når de blomstre. Jeg har sået ca 200 sidste år, og de er allerede store og stærke, så nogle vil måske blomstre allerede i år, ellers bliver det til næste år. Jeg planter småplanterne i mælkekartonner, for så har de plads nok til at få et stort rodnet, og så fylder de ikke så meget. ellers har jeg de fleste andre i potter, for ellers fylder de for meget når man har ca 500 stk.

  • Anna skriver:

   Det lyder rigtig spændende med dine frøplanter. Håber at du får nogle gode planter. Det må være et stort arbejde bare at holde styr på alle de små potter. Det er hurtig hvis de blomster allerede i år. Du må endelig ligge nogle billeder ind.

Skriv et svar